• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

C h o m u t o v – V minulé sezóně odehrál za Levharty pětadvacet prvoligových střetnutí s průměrem přes šest bodů a tři asistence na zápas, na startu aktuálního ročníku však v sestavě nového kouče Daniela Huška chyběl. Šestadvacetiletý rozehrávač Arash Dušek se v zámoří věnoval studiu, ovšem situace v kádru Levhartů jej povolala dříve, než bylo v plánu.

Naposledy doma s Jindřichovým Hradcem chybělo málo, aby Chomutovští přerušili černou sérii. Jihočeši, kteří v minulé sezóně působili mezi tuzemskou elitou, nakonec urvali vítězství v prodloužení, takže Levharti mají na kontě už sedm porážek bez přerušení.

Poslední duel však spouštěčem urychlení návratu Arashe Duška nebyl, jak prozrazuje kouč Daniel Hušek. „Po porážce v Liberci, kde rozhodla naše nezkušenost, jsme se pokusili Arashův návrat co nejvíc uspíšit, což se nakonec o dva měsíce povedlo,“ přibližuje šéf realizačního týmu. „Arash chtěl dokončit školu, ale nakonec se domluvil, že zkoušky bude dělat na dálku,“ prozrazuje jedním dechem, co pomohlo.

Právě zkušenosti by měly být hlavním přínosem staronového člena kádru Levhartů. „Potřebujeme trochu zklidnit na rozehrávce a přestat hloupě ztrácet míče, což by měl zajistit právě Arash,“ vysvětluje první muž chomutovské střídačky s tím, že nová akvizice se hned zapojí do zápasového kolotoče. „V zámoří trénoval v pozici hráče i kouče, takže naskočí hned do poháru v Berouně,“ uzavírá Daniel Hušek.