• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

V začátkem roku 2024 přichází výrazná změna pro mužský, respektive chlapecký basketbal v Chomutově. Novým trenérem A-týmu Levhartů bude Václav Forst, naopak dosavadní šéf střídačky Daniel Hušek se bude naplno věnovat mládeži, co by šéftrenér chlapecké mládeže.

Václav Forst se Levhartů objevil na začátku listopadu, kdy podle dohody s majitelem Petrem Drobným doplnil trenérský štáb A-týmu minimálně do konce roku 2023, s tím že už tenkrát bylo avizováno možné prodloužení spolupráce, ke kterému k 1.1. 2024 došlo. „S Vaškem panovala spokojenost a i vzhledem k tomu, že jsme potřebovali rozšířit trenérský štáb, tak nebylo nad čím váhat,“ říká majitel klubu Petr Drobný. S potvrzením Václava Forsta pak se pak chlapecká mládež dočká plnohodnotného šéfa. „Dan Hušek u A-týmu zůstane jako asistent, ale primárně se bude soustředit na mládež, kde bude naplno vykonávat šéftrenéra chlapecké sekce. Primárním cílem Dana, bude v pozici hlavního trenéra kategorií U19 a U17 bojovat o postup do extraligy, kde to máme velmi dobře rozjeté,“ komentuje úkoly Daniela Huška pro následující období majitel Petr Drobný.

A-tým Levhartů stihl v letošním ročníku zatím patnáct ligových duelů, během kterých zapsal tři výhry a dvanáct porážek. „Letošní ročník je nesmírně vyrovnaný, z těch dvanácti proher bylo šest duelů nerozhodnutých do posledních vteřin. Možná je to taková naše daň za nezkušenost,“ bilancuje dosavadní výkony mužů Petr Drobný. „Úkolem Václava Forsta bude udržet Levharty v první lize mužů a následně stabilizovat kádr a vhodně ho doplnit pro nadcházející sezónu,“ představuje Drobný hlavní cíle pro Václava Forsta.

Trenérskou premiéru na lavičce Levhartů si bývalý hráč pražské Sparty nebo Pardubic odbyde v neděli 7.1., kdy v rámci Severočeského derby hostí Levharti na domácí palubovce Slavoj Litoměřice. Utkání v Městské sportovní hale startuje v 18:00