• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Nejen Levhartice tráví posezónní část sérií PROFI TOUR v basketbalu 3x3. Obdobnou soutěž hrají i chomutovští basketbalisté. Levharti mají zatím za sebou dva turnaje v rámci CHANCE 3x3 PROFI TOUR.

Kromě Levhartů se CHANCE 3x3 PROFI TOUR účastní Sršni Písek, Basket Brno, BK Opava, Jaroměř, NH Ostrava, Prostějov, Lions Jindřichův Hradec, USK Praha, Olomoucko , Tuři Svitavy a český reprezentační výběr do 21 let.

První turnaj se uskutečnil v pondělí 5. června v Brandýse nad Labem a chomutovský dres oblékla trojice známých tváří - Ondřej Kovář, Vít Slabihoud a Josef Janů. Zmíněnou trojku pak doplnil odchovanec Jan Karlovský, jenž v KNBL hájí barvy Slunety. Chomutovská čtyřka se ve skupině B střetla s novým českým mistrem z Opavy a také s Jaroměří, která vyhrála naší skupinu i díky tomu, že Chomutov zdolala 22:13. S Opavou pak chomutovský celek prohrál 11:19.

Druhý turnaj byl pak na programu ve čtvrtek 8. června v Olomouci. Levharti, u kterých došlo ke dvěma změnám, když místo dvojice Janů & Karlovský dorazilo do Hanácké metropole duo Boyko & Morávek. Chomutovští basketbalisté byli tentokrát součástí skupiny C, ve které se střetli s NH Ostrava a s domácím Olomouckem. Proti favoritovi z Ostravy Levharti "potvrdili" roli outsidera a s ligovým týmem prohráli 12:22. S domácím Olomouckem už šlo o podstatně vyrovnaný duel, který ale bohužel skončil prohrou 18:21.

Další turnaj je na programu 12. června v Humpolci a o tři dny později uzavře mužskou tour turnaj v Brně.