• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

První reprezentační přestávka roku 2023 je tady. Ta se již tradičně týká i chomutovských Levhartic napříč kategoriemi. Původní jedenáctka chomutovských reprezentantek přišla o dost možná největší jméno na seznamu, když se ze srazu ženského reprezentačního áčka musela omluvit kapitánka Levhartic Michaela Krejzová, která onemocněla.

Seniorská reprezentace žen

O svůj první start v seniorské reprezentaci bude bojovat velký talent chomutovského basketbalu Valentýna Kadlecová, která sice už má zkušenosti s reprezentačním srazem, ale do samotného utkání v dresu národního týmu ještě nezasáhla. Osmnáctileté rozehrávačce může pomoc dobré naladění ze ŽBL. Chomutovská čtyřiadvacítka zapsala totiž v posledním duelu proti SBŠ 25 bodů za dvacet minut. Seniorskou reprezentaci čekají dva duely v boji o Eurobasket 2023. Výběr Romany Ptáčkové se ve čtvrtek 9.2. střetne od 17:00 s Irky a v neděli 12.2. od 18:00 s Nizozemky. Oba dva duely sehraje ženská reprezentace v Praze na Královce. Pokud by se Kadlecová do konečné nominace neprosadila, tak se dá očekávat její přesunutí do U20.

U19/U20

V případě neúspěchu Kadlecové by měl chomutovský basketbal pětičlenné zastoupení v druhé nejstarší ženské reprezentaci. V ženské dvacítce totiž už figuruje Eliška Brejchová, Lucie Ceralová, Jesika Hibalová a Johana Staňková. Tým Viktora Průši čeká cesta do slovenského Ružomberoku, kde od středy 8. února do neděle 12. února zúčastní kempu v rámci, kterého se několikrát střetne se Slovenskem

3x3

Na kemp do Brandýsa vyrazí Monika Fučíková s odchovankyní Nikolou Strádalovou. Prvně jmenovaná by zcela jistě ráda navázala v trojkovém basketbalu na svoji chomutovskou spoluhráčku Moniku Satoranskou, která byla v roce 2020 vyhlášena basketbalistkou roku v dané kategorii. Kemp v Brandýse se koná od pondělí 6. února do čtvrtka 9. února.

U17/U18

I tento reprezentační výběr „zaparkuje" v Brandýse. Od neděle 5.2. do úterý 7.2. se skills kempu zúčastní trio Valentina Čermáková, Marie Staňková a Natálie Svobodová.