• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

C h o m u t o v - Start mládežnických soutěží už se blíží, takže teď je ten nejlepší čas podívat se, v jakém systému juniorské a kadetské týmy Levhartů absolvují nejbližší ročník.

Extraliga juniorek a kadetek

Od minulé sezóny prošly dívčí extraligy celkem podstatnou změnou, protože základní část už neodehrají pohromadě napříč republikou. Čtrnáct družstev bude rozděleno do dvou skupin – áčka a béčka –, v nichž se celky utkají dvoukolově každý s každým.

V další fázi ročníku přijdou na řadu nadstavby. Týmy z prvních čtyř pozic obou skupin vytvoří nadstavbu A, ve které se utkají každý s každým doma-venku pouze s družstvy z protější skupiny – 8 utkání. Budou započtené všechny výsledky ze základní části. Zbylé celky umístěné na pátém až sedmém místě sehrají nadstavbu B se stejným systémem – 6 utkání.

(Družstva na 4.–6. místě v extralize juniorek U19 ze skupiny nadstavba B, respektive na 6. místě v extralize kadetek U17 ze skupiny nadstavba B sestupují do kvalifikace o extraligu.)

Vyřazovací boje se budou týkat celků na šestém až osmém místě áčkové nadstavby a na prvním až třetím místě nadstavby B, ty odehrají série na dvě vítězství. Poraženým končí sezóna, vítězové postupují spolu s týmy na prvním až pátém místě nadstavby A na třídenní Turnaj o titul Mistr České republiky.

Celostátní liga juniorů a kadetů

V základní části celostátních lig bude čtyřiadvacet celků rozděleno do tří skupin, v nichž se potkají dvoukolově každý s každým a budou bojovat o dvě postupová místa do šestičlenné finálové skupiny. Ta se rozjede ve druhé fázi ročníku bez započtení předchozích výsledků. Stejně jako v minulém ročníku, první a druhý z finálové skupiny postupuje do kvalifikace o extraligu.

Týmy, které v základní části skončí na třetím až osmém místě, pokračují ve svých skupinách systémem každý s každým dvoukolově se započtením všech vzájemných výsledků ze základní části. Družstva na posledních dvou místech sestupují.

Věkové zařazení: Soutěže juniorů a juniorek jsou primárně vypsané pro narozené od 1. ledna 2004 do 31. prosince 2005, bez omezení mohou startovat také kadeti a kadetky narozené od 1. ledna 2006 do 31. prosince 2007. Do kadetských soutěží mohou naskočit bez omezení hráčky a hráči ročníků 2008 a 2009.