• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

Dvě staronová jména má na soupisce trenér Levhartic Jozef Rešetár. První jmenovaná už nikoho asi nepřekvapí, neboť její setrvání bylo odtajněno už v pořadu DOBOJOVÁNO! Konkrétně jde o odchovankyni a kapitánku Levhartic Michaelu Krejzovou, která podepsala s klubem novou smlouvu. Druhým jménem na Rešetárově seznamu je stále ještě osmnáctiletá rozehrávačka Jesika Hibalová, která už dres Levhartic oblékala v sezóně 2020/2021.

Setrvání čtyřiadvacetileté Krejzové bylo v jednu chvíli vysoce nepravděpodobné, neboť chomutovská kapitánka byla už jednou nohou v jiném českém klubu. Pro chomutovského fanouška se tento fakt naštěstí podařilo změnit a česká reprezentantka přidá v mateřském klubu další sezónu, lze očekávat že bude nadále kapitánkou. „Po povedené sezóně obdržela Míša několik zvučných nabídek, jsme proto nesmírně rádi, že se nám ji podařilo udržet,“ říká manažer ženského týmu Jakub Kadlec. „Věřím tomu, že můžeme navázat na závěr loňského ročníku a zaznamenat ještě větší úspěchy. Navíc s holkama máme výbornou partu, takže jsem si nakonec neuměla představit, že bych odešla jinam,“ vypráví své důvody Michaela Krejzová, kterou nadále bohužel trápí stejné zdravotní problémy, které ji v uplynulém ročníku stály konec sezóny. „Nejde to úplně podle mých představ, na druhou stranu nemám obavy, že bych se nemohla dobře připravit na sezónu,“ komentuje Krejzová své zdravotní trable.


Lehké zdravotní komplikace trápí i novou posilu Levhartic Jesiku Hibalovou, která si zranění přivodila paradoxně v duelu juniorské extraligy proti Levharticím. „Už to bude dobré, jen zatím toho tolik nenaběhám, ale v posilovně jsem víceméně stoprocentní,“ uklidňuje Hibalová chomutovské fanoušky. Jak už bylo zmíněno, tak chomutovské prostředí je pro ni dobře známé, neboť během sezóny 2020/2021 odehrála v chomutovském dresu 16 duelů. Už po předloňské sezóně byl na tom, aby Jesika v Chomutově setrvala oboustranný zájem, jenže rodačka z Prahy měla školní povinnosti. „Měla jsem před sebou maturitní ročník, takže jsme se dohodli na tom, že tu sezónu odehraju doma v Praze, abych měla klid na učení. Maturitu jsem úspěšně zvládla, takže teď už mi nic nebrání,“ popisuje Hibalová, proč nakonec vynechala v chomutovském dresu uplynulou sezónu.

Michaela Krejzová i Jakub Kadlec se shodli na tom, že s příchodem tria Brejchová, Fučíková, Hibalová posilují Levhartice značně svou širší rotaci hráček a posouvají se na pomyslném žebříčku RENOMIA ŽBL. „Loni nám k více výhrám scházela větší rotace, teď máme tři nové talentované reprezentantky, u kterých věříme, že najdou svoji pozici a pomůžou nám ve vyrovnaných bojích,“ říká Kadlec. „Byla to potřeba, někdy už jsme byly úplně unavené a chyběly nám síly,“ doplnila Kadlece Michaela Krejzová.