• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

C h o m u t o v – Levhartice Marie Staňková a Valentina Čermáková absolvovaly s reprezentační šestnáctkou turnaj olympijských nadějí v polských Katovicích.

Česká dívčí reprezentace vyrazila mezi svátky do Polska, kde odehrála turnaj olympijských nadějí. Mezinárodní akce se kvůli covidu uskutečnila po roční přestávce a Levhartice dodaly do týmu hned dvě jména – Marii Staňkovou a Valentinu Čermákovou.

Dívkám se turnaj výsledkově příliš nevydařil, ale jejich výkon měl určitě stoupající tendenci, což jim však vyneslo pouze čtvrtou příčku, když postupně podlehly Maďarsku, Polsku i Slovensku. Družstvo jako asistent trenéra vede opora mužského Chomutova Robert Landa.

MAĎARSKO – ČESKO 119:46

Šestnáctka na favorizované Maďarky od začátku duelu nestačila, když úvodní čtvrtinu prohrála vysoko 7:33. Podobným stylem se odvíjel také zbytek duelu, takže lvice padly vysoko 46:119.

ČESKO – POLSKO 45:68

Národní tým i přes úvodní vysokou prohru odehrál mnohem vyrovnanější duel, ale přesto ani jednou nevedl a od začátku stahoval mírný náskok soupeřek. Ve třetí čtvrtině Češky ztrácely pouze pět bodů, ale její závěr jim vůbec nevyšel, takže si do šatny odnesly patnáctibodovou ztrátu. Více na kontakt už se lvice po návratu na palubovku nedostaly a kvůli nepovedené závěrečné části padly 45:68. Opory chomutovských kadetek zapsaly dohromady šest bodů.

SLOVENSKO – ČESKO 62:55

Na závěr turnaje bylo na programu federální derby a byl to nejvyrovnanější boj. Češky v první čtvrtině dvakrát vedly až o sedm bodů, ale o náskok pokaždé přišly a v dalším průběhu se kvůli střeleckému trápení těžko držely ve hře. Po návratu ze šatny se lvice dostaly na rozdíl čtyř bodů, ale ke srovnání už se nepropracovaly i kvůli docházejícím silám kvůli náročnému programu a častým ztrátám. Valentina Čermáková se na prohře 55:62 podílela šesti body.

KONEČNÉ POŘADÍ: 1. místo Maďarsko, 2. místo Slovensko, 3. místo Polsko, 4. místo Česko.