• EWBL 2022/2023

  • 3. místo Chance ŽBL 2022/2023

This text will be replaced

Zatím jako poslední před startem Renomia ŽBL posílila Levhartice americká hráčka Jordan Reynolds, která se stala vůbec první cizinkou v historii klubu. Sportovní manažer žen Jakub Kadlec popisuje, co vedení k takovému kroku vedlo, sama Jordan si pak v prvním rozhovoru pochvaluje přijetí spoluhráček.

Proč tedy sportovní úsek Jordan Reynolds podepsal? „Hledali jsme posilu na pozici rozehrávajícího křídla, jenže v českých vodách je dostupnost hráček na této pozici téměř nulová. Navíc jsme chtěli příchodem posílit a ne jenom vyplnit mezeru v kádru.“ vysvětluje Jakub Kadlec.

„Proto jsme oslovili některé agenty zastupující hráčky z ciziny. Z debat s nimi jsme se dostali k tomu, že Jordan je aktuálně volná,“ pokračuje jedním dechem s tím, že velkým plus bylo předchozí působení šestadvacetileté rodačky z Portlandu v tuzemské nejvyšší soutěži. „Měli jsme díky tomu reference a nestříleli naslepo,“ libuje si jeden z majitelů klubu.

Jordan Reynolds hrála v sezóně 2018/2019 za Nymburk, kde se potkala s kapitánkou Levhartic Michaelou Krejzovou. „Od ní jsme věděli, že jde o týmovou hráčku s dobrým přístupem. Navíc jsme si ji přes video naskautovali během světové série 3×3 v Rumunsku,“ přibližuje manažer ženského týmu.

Chomutovská pozice byla o to lepší, že basketbalistka, která v Evropě prošla Bulharskem, Islandem nebo Izraelem, neměla smlouvu po ukončení angažmá v Portoriku „Domluvili jsme se poměrně rychle za výjimečných podmínek, za kterých bychom českou hráčku nezískali,“ upozorňuje Jakub Kadlec.

Podle něj klub nehledal vyloženě Američanku, to spíš vyplynulo z nabízených možností. „Věděli jsme, že chceme někoho basketbalově atraktivnějšího, když už budeme posilovat z ciziny, což Jordan jako americká reprezentantka 3×3 jednoznačně splňuje. Národní tým takové země je podle mého názoru zárukou kvality,“ popisuje člen vedení oddílu.

A přidává i další dvě perličky zvyšující atraktivitu nové akvizice Levhartic. „Jméno Jordan společně s číslem 23 není náhoda. Její rodiče ji pojmenovali po tomto fenomenálním hráči NBA, který s číslem 23 hrál. Navíc Terka Vorlová má doma titul mistryně světa ve 3×3, což je na spolupráci s Jordan znát,“ uzavírá.